недеља, 18. мај 2008.

Čarolija malih pikantnih zalogaja -Finger Food

Čarolija malih pikantnih zalogaja -Finger Food

Finger Food
Hrana koja se jede prstima
Hrana koja se jede prstima jesu donekle predjela ali se uglavnom služe : na koktel partijama, hladnim bifeima i u domaćinstvu . O va mala predjela treba da posluže kao glavni obrok u organizovanom obliku : koktel partije, zakuske, garden partije, frut partije, frut keik partije, šampanj čiz partije, klub zakuske

gastronom avatar


Sastojci za 6 osoba

Jaja punjena sirom uvidu venca

Sastojci- za 6.- osoba
6.kom jaja
170.- gr.- grama fete sira
2 kašike oceđenih kapara
2 cm sardel paste iz tube
1 kom kašičica senfa
2 gr so
2 gr biber
6 kom-kapi sirće
Rolnice s tunjevinom prelivene gustim majonezom i pavlakom
250 grama tunjevine
100 grama mariniranih pečuraka
100 grama mariniranih srca artičoka
7 kom jaja
100 grama sira
6 režnjeva praške šunke
6. kom kašika majoneza
3. kom kašike mleka
3 .kom 3 kašike slatke pavlake
2 .kom 2 kašike seckanog peršuna
5.gr so
2 . gr biber

Priprema

Jaja punjena sirom uvidu venca
Način pripreme

  1. Oljuštiti kuvana jaja, preseći ih napola i izvaditi žumance.
  2. Kapare sitno iseckati i pomešati sa zgnječenim žumancetom, fetom, senfom i sardel pastom.
# Začiniti solju, biberom i sa malo sirćeta.
  1. Napuniti smesom špric za kolače i pripremljenom masom puniti polutke jaja.
  2. Ukrasiti peršunom.

Rolnice s tunjevinom prelivene gustim majonezom i pavlakom

Način pripremanja:

  1. Umutiti jaja, pa im dodati mleko, narendan sir i peršun i sve dobro izmešati.
  2. Od ove smese u većem tiganju ispeći tanak omlet dok ne porumeni sa obe strane, a zatim ga staviti na papirni salvet, kako bi se ocedio od masnoće.
  3. Artičoke i pečurke sitno naseckati, a tunjevinu izmrviti viljuškom i pomešati je s majonezom.
  4. Omlet prekriti režnjevima šunke, premazati smesom od tunjevine, pa preko svega posuti naseckane artičoke i pečurke sos od pavlake i majoneza.
  5. Omlet urolati, zaviti u aluminijumsku foliju i staviti u frižider.
  6. Pre posluženja, rolat iseći na tanke kolutove. Ili kako se vidi na slici kao minjoni

Posluživanje

Serviranje
Kako bi celokupna prigoda sa svim jelima iz ove oblasti zadovoljila sve ukuse i mirise pa i vizuelno dakle organoleptički teba posvetiti naročitu pažnju kod serviranja. ako uključimo maštu i sa malo zalaganja uvek će mo otkriti da postoje i drugi načini serviranja .Dakle nemoramo se ponavljati u tom

Нема коментара: