Čarolija malih pikantnih zalogaja -Finger Food
Finger Food
Hrana koja se jede prstima
Hrana koja se jede prstima jesu donekle predjela ali se uglavnom služe : na koktel partijama, hladnim bifeima i u domaćinstvu . O va mala predjela treba da posluže kao glavni obrok u organizovanom obliku : koktel partije, zakuske, garden partije, frut partije, frut keik partije, šampanj čiz partije, klub zakuske
Sastojci za 6 osoba
Jaja punjena sirom uvidu venca | |
---|---|
Sastojci- za 6.- osoba | |
6.kom | jaja |
170.- gr.- grama | fete sira |
2 kašike | oceđenih kapara |
2 cm | sardel paste iz tube |
1 kom | kašičica senfa |
2 gr | so |
2 gr | biber |
6 kom-kapi | sirće |
Rolnice s tunjevinom prelivene gustim majonezom i pavlakom | |
250 grama | tunjevine |
100 grama | mariniranih pečuraka |
100 grama | mariniranih srca artičoka |
7 kom | jaja |
100 grama | sira |
6 režnjeva | praške šunke |
6. kom | kašika majoneza |
3. kom | kašike mleka |
3 .kom | 3 kašike slatke pavlake |
2 .kom | 2 kašike seckanog peršuna |
5.gr | so |
2 . gr | biber |
Priprema
Jaja punjena sirom uvidu venca
Način pripreme
- Oljuštiti kuvana jaja, preseći ih napola i izvaditi žumance.
- Kapare sitno iseckati i pomešati sa zgnječenim žumancetom, fetom, senfom i sardel pastom.
- Napuniti smesom špric za kolače i pripremljenom masom puniti polutke jaja.
- Ukrasiti peršunom.
Rolnice s tunjevinom prelivene gustim majonezom i pavlakom
Način pripremanja:
- Umutiti jaja, pa im dodati mleko, narendan sir i peršun i sve dobro izmešati.
- Od ove smese u većem tiganju ispeći tanak omlet dok ne porumeni sa obe strane, a zatim ga staviti na papirni salvet, kako bi se ocedio od masnoće.
- Artičoke i pečurke sitno naseckati, a tunjevinu izmrviti viljuškom i pomešati je s majonezom.
- Omlet prekriti režnjevima šunke, premazati smesom od tunjevine, pa preko svega posuti naseckane artičoke i pečurke sos od pavlake i majoneza.
- Omlet urolati, zaviti u aluminijumsku foliju i staviti u frižider.
- Pre posluženja, rolat iseći na tanke kolutove. Ili kako se vidi na slici kao minjoni
Posluživanje
Serviranje
Kako bi celokupna prigoda sa svim jelima iz ove oblasti zadovoljila sve ukuse i mirise pa i vizuelno dakle organoleptički teba posvetiti naročitu pažnju kod serviranja. ako uključimo maštu i sa malo zalaganja uvek će mo otkriti da postoje i drugi načini serviranja .Dakle nemoramo se ponavljati u tom
Нема коментара:
Постави коментар