субота, 17. мај 2008.

MENI OD BUNDEVE

Krema od bundeve i sira roquefort krema-od-bundeve-i-roquefort.jpgTopla i ukusna kremica od bundeve i sira roquefort zagrejace vase telo i dusu. Probajte, priprema je jednostavna i brza. Priprema: 1. Ogulimo i isecemo povrce na kockice. 2. Rastopimo margarin u zagrejanom tiganju i dodamo sitno seckani crni luk i przimo na laganoj vatri dok ne omeksa. 3. Dodamo bundevu, krompir, casu mleka i kockicu supe rastopljenu u casi tople vode. 4. Sacekamo da uzavri i smanjimo vatru na minimum, ostavimo da se krcka 20-ak minuta. 5. Sklonimo sa vatre, ostavimo da se malo ohladi i prodjemo je mikserom dok ne dobijemo homogenu masu. 6. Ako ispadne pregusta mozete je procediti kroz fino sito. 7. Pre serviranja dodamo pavlaku za kuvanje i sir roquefort u komadicima i promesamo da se malo otopi. 8. Probamo slanocu i po potrebi dodamo so. Sastojci: * 500gr bundeve * 50gr sira roquefort * 1 glavica crnog luka * 1 krompir * 1 casa mleka * 1 kockica supe od povrca * 1 casa pavlake za kuvanje * margarin * so Bundevara ili gibanica sa bundevom bundevara.jpgBakina kuhinja…secanje na tu krupnu zenu zajapurenih obraza u perfektno ustirkanoj kecelji…njene bucmaste prste sa jednostavnom burmom umrljanom brasnom…i secanje na njenu gibanicu! Ostalo je samo secanje i miris bundeve. Priprema: 1. Umesimo testo od svih sastojaka i ostavimo da se odmori u frizider na 20 minuta.Podelimo na dva dela i razvijemo u obliku tepsije,ja sam razvila u krug. 2. Namazemo i pobrasnimo tepsiju i stavimo prvo testo.Pospemo ga grizom i rasporedimo izrendanu bundevu,nju pospemo secerom i cimetom. 3. Rasprostremo gornje testo i izbockamo ga mestimicno. 4. Premazemo ga belancetom i pecemo na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. 5. Iako sam ga ja posula secerom u prahu moja baka to nije cinila. Sastojci: Testo * 600gr.brasna * 250gr.margarina * 1/2 k.kas.soli * 2 dcl.vode * 2 kas.milerama ili pavlake Fil * 1/2 kg.rendane slatke bundeve * 300gr.secera * cimeta UKUS BUNDEVE - Jesenska kraljica povrća
utorak, 30.10.2007

MENI OD BUNDEVE
Kako to izgleda kada bundeva povede glavnu riječ u vašoj kuhinji? Doista, to povrće može biti protagonist čitavog ručka, osobito ako volite obroke bez mesa. Ukoliko niste od te sorte, samo dodajte ovom meniju i odrezak po izboru.

Čorba od bundeve Sastojci: 800 g mesa bundeve1 glavica luka1 veća mrkva1 KrumpirSok 1 limunaMaslinovo uljeŽličica ribanog muškatnog oraščićaKiselo vrhnjePovrtna juha u kockiSol i papar

Priprema:
Sitno nasjeckati mrkvu, krumpir i meso bundeve. Sve staviti u tavu s maslinovim uljem, izmiješati pa pirjati dvadesetak minuta na laganoj vatri. Potom dodati muškatni oraščić i zaliti s pola litre vode u kojoj smo skuhali kocku juhe. Posoliti, popapriti i dodati sok od limuna. Kad zakipi, kuhati još pola sata. Prije posluživanja dodati malo vrhnja. Pečena bundeva Sastojci: 1 bundeva, veličine po želji

Priprema:

Prerezati bundevu, očistiti od koštica i vlakana pa staviti u pećnicu. Peći na 180 °C oko sat i pol (dok korica ne postane hrustava). Bundevu narežite na kriške i poslužite toplu. Kao samostalno jelo, odlično pristaje uz kakav umak ili rižoto, ukusan je prilog mesu, a u ulozi slatkiša, možete je poslužiti s maslacem i javorovim sirupom. Kolačići od bundeve Sastojci:
Za kolačiće: 2 1/2 šalice brašna1/2 šalice omekšanog putra1 1/2 šalice šećera1 šalica pirea od bundeve1 jaje1 čajna žličica ekstrakta vanilije2 čajne žličice praška za pecivo2 čajne žličice cimeta u prahu1/2 čajne žličice mljevenog muškatnog oraščića1/2 čajne žličice mljevenih klinčića1/2 čajne žličice soli
Za glazuru:2 šalice šećera u prahu3 žlice mlijeka1 žlica topljenog putra1 žličica vanilin ekstrakta

Priprema:
Izmiješati brašno, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić, klinčiće i sol pa ostaviti po strani. Načiniti kremastu smjesu od 1/2 šalice putra i šećera. Dodati bundevu, jaje i vanilin ekstrakt. Umiješati suhe sastojke. Glazuru načinite miješanjem šećera u prahu, mlijeka, putra i vanilije. Dodati mlijeka po potrebi. Ostale su nam još sjemenke. Njih možete pripremiti na sljedeći način – izmiješati nešto soli sa sokom limuna pa u to umiješati sjemenke dok se dobro ne namoče. Potom prostrijeti sjemenke na papir za pečenje i peći na 180 stupnjeva dvadesetak minuta. Pazite da koštice ne zagore.

Нема коментара: