субота, 17. мај 2008.

Pita od bundeve

Pita od bundeve Dva sloja prhkog tijesta i nadjev uvijek je asocijacija na slatke, voćne ili sirne pite. Za promjenu pripremite slanu, gdje se isprepliću slatkast okus bundeve, slani okus feta sira i miris metvice. A tek boje! Vrijeme pripreme 1 h i 30 min Sastojci za 8 osoba Za tijesto: 300 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550 Podravka 300 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka 2 jaja 1 žličica soli 300 ml mlijeka 1 žličica Praška za pecivo Dolcela 50 ml maslinova ulja Za nadjev: 800 g očišćene bundeve 2 žlice maslinova ulja 2 fino nasjeckana luka
sol
papar 1/2 žlice fino nasjeckane metvice (ili 1 žličica suhe) 300 g feta sira 3 jaja Priprema 1. Na zagrijanom ulju propirjajte fino nasjeckani luk, dodajte bundevu narezanu na kockice i pirjajte dok tekućina ne ispari. Ostavite da se malo ohladi, a zatim joj dodajte metvicu, smrvljeni feta sir i razmućena jaja. 2. Umijesite tijesto, podijelite ga na dva dijela i razvaljajte. Jedan komad razvaljanog tijesta položite na nauljenu tepsiju (veličine 20×34 cm), po tijestu rasporedite nadjev i poklopite drugim dijelom tijesta. 3. Tijesto premažite maslinovim uljem i pecite do zlatnosmeđe boje na temperaturi 170-180°C oko 35 do 40 minuta. Posluživanje Pitu poslužite toplu, po želji s kiselim vrhnjem. Savjet Metvicu možete zamijeniti majčinom dušicom.

Нема коментара: